Snelle Courgettesoep: Fris, eenvoudig en verrassend lekker
Als er één groente is die zich moeiteloos laat omtoveren tot een smakelijk soepje, dan is het wel de courgette. Deze groene veelzijdigheidstroef is niet alleen goedkoop en overal verkrijgbaar, maar ook nog eens licht verteerbaar én caloriearm. Courgettesoep is daarmee het perfecte antwoord op de vraag: Wat eten we vanavond?
Courgette vormt een neutrale basis en combineert goed met ui, knoflook en verschillende kruiden. De soep is snel klaar en staat binnen 30 miuten op tafel.
Ideaal dus als lunch, voorgerecht of lichte avondmaaltijd.
Maak de soep zoals in het recept staat aangegeven of combineer eens met vullingen zoals geitenkaas of feta verkruimeld bovenop de soep. Een cannelle van geslagen (gezouten!) room of crème fraîche als garnering is niet alleen prachtig om te zien maar ook lekker romig. Parmezaanse kaas doet het ook op deze heerlijke zomersoep heel goed.
Of denk eens aan snippers gerookte zalm, uitgebakken spekjes of kleine gekruide gehaktballetjes.
Meer toevoegingen? Gerookte noten, geroosterde groenten, krokante croutons, parelcouscous of quinoa of een snee geroosterd zuurdesembrood.
Kruidencombinaties die ik zelf vaak gebruik zijn, Salie en citroen voor een fris en kruidig soepje, past perfect bij courgette. Basilicum en munt voor een echt zomerse toets. Of ga je voor Kervel en bieslook, voor een meer verfijnde en subtiele smaak.
Eet smakelijk en laat een recentie achter.
Courgette Soep
Ingrediënten
- 1 grote Ui
- 1 teen Knoflook
- 2 stuks Courgette
- 1 stuks Groente bouillonblokje
- 1 theelepel Italiaanse gedroogde kruiden (optie)
- 1 eetlepel Olijfolie
Instructies
- Verwarm in een soeppan de olijfolie op middelhoog vuur
- Maak ondertussen de ui schoon en snij deze doormidden en vervolgens in halve ringen
- Fruit de ui zachtjes aan in de olijfolie
- Hak de knoflook schoon, hak het teentje grof en voeg het toe aan de ui
- Snij de courgettes in de lengte doormidden en verolgens in plakken voeg deze toe aan de ui en knoflook
- Bak de ingrediënten op middelhoog vuur aan todat ze wat kleur beginnen te krijgen
- Voeg nu zoveel water toe dat alles nét onder staat, voeg het verkruimelde bouillonblokje en de Italiaanse kruiden toe
- Breng aan de kook en laat het doorkoken totdat de groente gaar is, dat zal ongeveer 10 minuten duren
- Pureer de soep met de staafmixer als alles gaar is en maak af met zout en peper naar smaak