Ga terug

Citroen Kip met Orzo

Een fris pasta recept met Kip en verse groenten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2
calorieën 315 kcal

Ingrediënten
  

  • 175 gram Orzo
  • 2 stuks Kipfilet in blokjes
  • 1 Courgette in blokjes
  • 1 Rode Paprika in blokjes
  • 1 stronk Broccoli, in kleine roosjes
  • 2 theelepels Citroensap
  • 1 theelepel Citroenrasp
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • 50 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 2 tenen Knoflook, geperst
  • Zout en zwarte peper
  • ½ theelepel Gedroogde Oregano
  • ¼ theelepel Gedroogde Chilivlokken Optioneel
  • Verse Peterselie, gehakt Voor garnering

Instructies
 

  • Kook de Orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet het af en houdt apart
  • Bak de kipfilet in een pan met olie, peper en zout.
  • Voeg de knoflook toe als de kip gaar is en bak mee totdat je de knoflook gaat ruiken. Schep de gebakken kip op een bord.
  • Verhit een eetlepel olie in de pan en bak de paprika en courgette voor ongeveer 3-4 minuten.
  • Zelf blancheer ik de broccoli roosjes kort (2 min) voordat ik ze bij de paprika en courgette meebak. In dit geval hoeft de broccoli maar 1 of 2 minuten meegebakken te worden.
  • Voeg de kip en de Oro toe aan de pan en schep het goed door elkaar.
  • Voeg dan het citroensap, de citroenrasp, oregano en (eventueel) de chilivlokken toe. Roer het gerecht nog een keer goed door.
  • Garneer met de gehakte peterselie en serveer het warm.

Notities

Je kunt voor een vegetarische variant eenvoudig de kip weglaten of vervangen voor een vleesvervanger!
Trefwoord citroen, kip, orzo