Ga terug

Basis: Runder- of kalfsbouillon

Goede bouillon is de basis van veel gerechten, vooral van sauzen, risotto, soepen en stoofgerechten.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 4 uur
Gang Basisrecept
Keuken Amerikaans, Hollands, Italiaans

Ingrediƫnten
  

  • 1,5 kilo runder- of kalfsbotten
  • 1 stuks ui, in vieren
  • 2 stuks wortel, in vieren
  • 1 stuks prei, in vieren
  • 2 stengels bleekselderij, in vieren
  • 1 stuks tomaat, in vieren
  • 1 stuks bouquet garni
  • 6 stuks peperkorrels
  • zout
  • 2,5 liter koud water

Instructies
 

  • Doe alle ingrediĆ«nten in een grote pan, breng an de kook, doe een deksel op de pan en laat de bouillon circa 4 uur zachtjes koken.
  • Schuim het oppervlak zo nu en dan af.
  • Schenk de inhoud van de pan door een zeef in een kom, druk alles restjes smaak uit de stukjes in de zeef.
  • Laat de bouillon afkoelenen schep eventueel gestold vet eraf.
  • De bouillon is tot drie dagen houdbaar in de koelkast of zes maanden in de vriezer.
Trefwoord basis, bouillon, runder