Basis: Kippenbouillon
Goede bouillon is de basis van veel gerechten, vooral van sauzen, risotto, soepen en stoofgerechten.
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 2 uur uur
Gang Basisrecept
Keuken Amerikaans, Hollands, Italiaans
- 700 gram rauwe kip
- 1 ui, in vieren
- 1 prei, in de lengte gehalveerd
- 2 stengels bleekselderij, gehalveerd
- 2 wortels, gehalveerd
- 4 takjes peterselie
- 6 peperkorrels
- 1,5 dl koud water
- zout
Doe alle ingrediƫnten in een grote pan.
Breng aan de kook, doe een deksel op de pan en laat de bouillon circa 2 uur zachtjes koken.
Schuim het oppervlakte zo af en toe af.
Haal de pan van het vuur en laat de bouillon helemaal afkoelen.
Schenk de inhoud door een zeef in een kom, druk alle restjes smaak uit de stukjes in de zeef.
De bouillon is tot drie dagen houdbaar in de koelkast en tot ongeveer zes maanden in de vriezer.
Trefwoord basis, bouillon, kippen