Ga terug

Basis: Kippenbouillon

Goede bouillon is de basis van veel gerechten, vooral van sauzen, risotto, soepen en stoofgerechten.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Gang Basisrecept
Keuken Amerikaans, Hollands, Italiaans

Ingrediƫnten
  

  • 700 gram rauwe kip
  • 1 ui, in vieren
  • 1 prei, in de lengte gehalveerd
  • 2 stengels bleekselderij, gehalveerd
  • 2 wortels, gehalveerd
  • 4 takjes peterselie
  • 6 peperkorrels
  • 1,5 dl koud water
  • zout

Instructies
 

  • Doe alle ingrediĆ«nten in een grote pan.
  • Breng aan de kook, doe een deksel op de pan en laat de bouillon circa 2 uur zachtjes koken.
  • Schuim het oppervlakte zo af en toe af.
  • Haal de pan van het vuur en laat de bouillon helemaal afkoelen.
  • Schenk de inhoud door een zeef in een kom, druk alle restjes smaak uit de stukjes in de zeef.
  • De bouillon is tot drie dagen houdbaar in de koelkast en tot ongeveer zes maanden in de vriezer.
Trefwoord basis, bouillon, kippen