Een van mijn favoriete Orzo gerechten. Het gerecht staat snel op tafel en je kunt naar hartelust variëren met groenten. Zelf vervang ik de Broccoli door in blokjes gesneden Venkel. Erg lekker en fris. In het voorjaar zijn stukjes groene Asperge ook erg lekker. Go for it!
Citroen Kip met Orzo
Een fris pasta recept met Kip en verse groenten
Ingrediënten
- 175 gram Orzo
- 2 stuks Kipfilet in blokjes
- 1 Courgette in blokjes
- 1 Rode Paprika in blokjes
- 1 stronk Broccoli, in kleine roosjes
- 2 theelepels Citroensap
- 1 theelepel Citroenrasp
- 2 eetlepels Olijfolie
- 50 gram Parmezaanse kaas geraspt
- 2 tenen Knoflook, geperst
- Zout en zwarte peper
- ½ theelepel Gedroogde Oregano
- ¼ theelepel Gedroogde Chilivlokken Optioneel
- Verse Peterselie, gehakt Voor garnering
Instructies
- Kook de Orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet het af en houdt apart
- Bak de kipfilet in een pan met olie, peper en zout.
- Voeg de knoflook toe als de kip gaar is en bak mee totdat je de knoflook gaat ruiken. Schep de gebakken kip op een bord.
- Verhit een eetlepel olie in de pan en bak de paprika en courgette voor ongeveer 3-4 minuten.
- Zelf blancheer ik de broccoli roosjes kort (2 min) voordat ik ze bij de paprika en courgette meebak. In dit geval hoeft de broccoli maar 1 of 2 minuten meegebakken te worden.
- Voeg de kip en de Oro toe aan de pan en schep het goed door elkaar.
- Voeg dan het citroensap, de citroenrasp, oregano en (eventueel) de chilivlokken toe. Roer het gerecht nog een keer goed door.
- Garneer met de gehakte peterselie en serveer het warm.
Notities
Je kunt voor een vegetarische variant eenvoudig de kip weglaten of vervangen voor een vleesvervanger!