🌶️ Geniet van een smaakvolle Mexicaanse groentesoep boordevol verse groenten, pittige kruiden en een hartverwarmende bouillon. Dit kleurrijke recept combineert eenvoud met een volle smaakbeleving – perfect als voedzaam voorgerecht of lichte maaltijd. Ontdek hoe je in een paar stappen een gezonde, kruidige soep op tafel zet die iedereen laat watertanden!
schrijf nu voor hetzelfde recept een enthousiaste tekst van minimaal 400 woorden
Mexicaanse Groentesoep
Een heerlijke soep uit de Mexicaanse keuken
Ingrediënten
- 1 liter Runderbouillon
- 1 liter Water
- 225 gram Tomatensaus uit blik
- 2 eetlepels Fijngesnipperde ui
- 1¼ theelepel Fijngewreven tijmblaadjes
- 1 teen Knoflook, fijngeperst
- 1 theelepel Zout
- 225 gram Runderpoulet
- ½ theelepel Zwarte peperkorrels, heel
- 4 Kruidnagelen, heel
- 225 gram Aardappels in kleine stukjes gesneden
- 100 gram Mergpompoen of Courgette, schoongemaakt en in 1 cm blokjes gesneden
- 275 gram Kool, grof gesneden
- 100 gram Wortelen, in plakjes gesneden
- 100 gram Knolselderij, in plakjes gesneden
- 2 Maiskolven in schijven van 2,5 cm gesneden
- Gehakte peterselie als garnering
Instructies
- Doe de bouilon, het water, de tomatensaus, ui, tijm, knoflook, zout en poelet in een pan.
- Doe de peperkorrels en kruidnagelen erbij, in een linnen zakje geknoopt of gebruik anders een thee-ei.
- Breng aan de kook doe het deksel op de pan en laat 40 minuten sudderen.
- Doe de aardappels en mergpompoen (of Courgette) erbij en laat nog 10 minuten sudderen met het deksel op de pan.
- Voeg de kool, wortelen, selderij en mais toe, leg het deksel op de pan en laat nog sudderen totdat de poelet en groenten gaar zijn.
- Serveer de soep met de gehakte peterselie er over.